×
 

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling

In veel steden en dorpen in Nederland is buurtbemiddeling actief want buurtbemiddeling helpt. In Eindhoven wordt buurtbemiddeling jaarlijks ruim 200 keer ingeschakeld. Inwoners van Eindhoven maar ook politie en woningbouwcorporaties verwijzen regelmatig naar buurtbemiddeling. In veel gevallen wordt een oplossing bereikt.

Wat is buurtbemiddeling?
‘Een goede buur is beter dan een verre vriend’, zo luidt het spreekwoord.
Wij zijn blij met onze buren als wij onze huissleutels daar kunnen ophalen als we die vergeten zijn. Als ze postpakketjes voor ons in ontvangst nemen en als onze planten water krijgen tijdens vakanties. Een goed contact met buren lijkt vanzelfsprekend. Maar soms klikt het niet zo goed en ontstaan ergernissen.

Buurtbemiddeling ondersteunt bij het oplossen van problemen in de buurt.
Getrainde buurtbemiddelaars helpen buren om weer in gesprek te gaan en samen naar oplossingen te zoeken. Ze luisteren naar het verhaal van beide partijen en nodigen buren op een neutrale plek uit om met elkaar te praten. Ze oordelen niet over de schuldvraag en hebben een geheimhoudingsplicht.

Buurtbemiddeling is gratis.
Wat komt in aanmerking?
Buurtbemiddeling kunt u inschakelen bij: geluidsoverlast, rommel of vuilnis van de buren, ruzie over erfafscheidingen, overhangende takken of struiken, overlast door kinderen of huisdieren, harde muziek, vernielingen, storende leefgewoonten, parkeerproblemen en pesterijen.

Buurtbemiddeling is voor inwoners van Eindhoven die een betere verstandhouding willen hebben met hun buren. Buurtbemiddeling is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. U denkt zelf mee over mogelijke oplossingen en werkt hieraan mee.

Wilt u buurtbemiddeling? Vult u dan via de website www.buurtbemiddelingeindhoven.nl het formulier in en verstuur het digitaal. Wij nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op. Wilt u liever bellen dan kan dat ook: telefoonnummer: (06) 53 31 73 31


Buurtbemiddeling is ook op zoek naar vrijwilligers.
Ben jij de nieuwe vrijwilliger?
Ben je sociaal, betrouwbaar, kun jij goed luisteren, ben je onpartijdig, benader jij mensen op een positieve manier? Woon jij in Eindhoven en ben jij ouder dan 21 jaar?
Dan zoeken we jou!
Een buurtbemiddelaar zet zich in voor de leefbaarheid in de stad. Buurtbemiddelaars komen in actie bij burenconflicten waar betrokkenen zelf niet meer uit komen of geen oplossingen meer zien. De buurtbemiddelaars luisteren naar het verhaal van beide partijen en nodigen buren op een neutrale plek uit, om met elkaar te praten.
Gemiddeld doet de buurtbemiddelaar 1x per maand een bemiddeling.
Wij bieden
- Een stevige training om te kunnen bemiddelen
- Open en collegiale sfeer
- Ondersteuning en deskundigheidsbevordering vanuit LEV-Groep
Interesse?
Neem contact op met Marjolein Linssen, 06-53317331 of stuur een mail naar buurtbemiddeling.eindhoven@levgroep.nl  Voor meer informatie: www.buurtbemiddelingeindhoven.nl

8 Email

Related